Metal Show 2020

Metal Show 2020

Het programma waarin de beste nieuwe albums worden afgewisseld met good old Classics!

De focus ligt vooral op Heavy Metal, NWOBHM, Thrash-, Death-, Doom- en Black Metal.

Heet

Uitgezonden door 130dB op 24-06-2020

In een bloedhete studio, de ventilator was uitgevallen, heb ik weer wat verfrissende Metal klanken op je afgevuurd. Veel nieuw werk, veel Nederlands, veel classics. Yngie Malmsteen komt voorbij, Katatonia, Borknagar, Unleashed om er een paar te noemen. Op het Nederlandse vlak hoor je Ron Coolen, Shoot the Messiah, oude Thrash van Vulture, God Dethroned, Graceless, Callenish Circle. Nieuw werk hoor je van oa Aara (Zwitserse Black Metal), BĆ¼tcher (Belgische Speed/Thrash/Death), Soliloquium (Doom/Death), Theosophy (Black Metal). En ik sluit af met een heerlijk relaxed nummer. Ogen dicht en wegvliegen.

Tot volgende week!

Heet

Ballads

Uitgezonden door 130dB op 17-06-2020

In deze aflevering staan ballads centraal! Dankzij de nieuwe single van Martyr. Onze eigen Dutch Metal Legends brachten onlangs een heuse ballad uit. En dat bracht mij op het idee om er eens een paar toffe ballads bij te gaan halen. Dat gebeurt niet vaak bij de Metal Show, dus geniet er maar van.

Uiteraard worden deze ballads afgewisseld met bruut geweld als Entombed wiens album Left Hand Path deze maand precies 30 jaar geleden uitkwam. Een Carcass. En voor mij 1 van de beste Death Metal nummers die voorbij komt, namelijk van Viseral Evisceration. Met een solo van begin tot eind. Waarom doen bands dat niet vaker?!? Onze eigen Thanatos komt langs met hun nieuwe album. En ik heb nog een prachtig NWOBHM nummer die vorig jaar in de NWOBHM Top 60 op de 6de plek eindigde.

Mooie afwisseling dus. Geniet ervan en tot volgende week!! šŸ¤˜šŸ»

Ballads

Ratjetoe

Uitgezonden door 130dB op 10-06-2020

In deze uitzending hebben nieuw werk van Nederlandse Doom/Death/Thrash Metal bands als River of Souls, TerraDown en wat minder nieuw Bloodgod. Nieuwe Nederlandse (Post) Black Metal van Golden Ashes en An Autumn for Crippled Children. En we vliegen terug in de tijd met het Rotterdamse Thrash Metal gezelschap Vulture naar hun debuutalbum Fatal Games.

Verder hoor je nieuw werk van Soilwork, Katatonia, Enslaved, vette Death/Thrash uit Canada genaamd Raider, Warbringer en Winterfylleth. 

En natuurlijk oude vette krakers als van Death, Sacred Reich (Death Squad, wie kent ‘m nog!), Megadeth, ZZ Top, Deep Purple. En we duiken de obscuriteit in, terug naar begin jaren ’80 met bands als Aragorn, Holocaust en Samson.

Van alles wat dus dit keer! 

Enjoy it en tot de volgende week!

Ratjetoe

Gast

Uitgezonden 03-06-2020

Weer eens wat nieuws. Voor het eerst heb ik een gast in de studio. Of gast, eigenlijk is het meer een co presentator. De drummer van Shades of Deep Purple, Merlijn, zit gedurende de gehele show op 1,5 meter erbij.

Ik vond het wel gezellig! Ben wel benieuwd wat jij als luisteraar ervan vindt. Vaker doen of het bij Ć©Ć©n keer laten…

Aangezien Merlijn meer van de Rock dan de Metal is, hij doet z’n uiterste best in het programma dat wel, is het een flink gevarieerd aanbod geworden. Nieuw werk van oa Sinister, Paradise Lost, Primal Fear en God Dethroned krijg je te horen. Maar vooral veel classics dit keer. 

Enjoy en tot de volgende week!

Gast

MetalTips April 2020:

Er komen zoveel nieuwe releases uit, maar welke zijn nu echt interessant?

Uit de overvloed pik ik er een aantal uit, die door mij interessant gevonden worden en/of goed ontvangen zijn door reviewers. En dan zoek ik het vooral in de wat onbekendere hoek. De echte underground. En daar zitten vette parels tussen!

Van Thrash Metal, tot Black Metal en van Heavy Metal tot Death. Maar ze hebben allemaal Ć©Ć©n ding gemeen, het zijn stuk voor stuk albums die gehoord mogen worden.

Laat je verrassen en wie weet verbreed je je horizon met deze MetalTips!

MetalTips April 2020

Beste albums 1e kwartaal 2020 (DEEL 2):

Wat zijn de tofste Metal albums uit het eerste kwartaal van dit jaar? In een twee delen ga ik die met je langslopen. En dan vooral let ik op de iets minder bekende bands en ook veel aandacht voor de Nederlandse inbreng.

Verder sta ik stil bij het jaar 1987. Ik wissel de nieuwe nummers wat af, met oude krakers uit dat jaar. Ik zag een challenge voorbijkomen om je favorite albums uit het jaar te benoemen waarin je 18 werd. Normaal gesproken ben ik niet zo van dit soort challenge achtige dingen, maar deze leek mij nog wel aardig.

Je hoort in de aflevering oa voorbijkomen Thanatos, God Dethroned, Death, Agent Steel, Night Crowned, Live Burial, Exodus en nog vele anderen.

Hopelijk kan je het waarderen en tot de volgende Metal Show!!

Beste albums Q1 Deel 2

Beste albums 1e kwartaal 2020 (DEEL 1):

Wat zijn de tofste Metal albums uit het eerste kwartaal van dit jaar? In een twee delen ga ik die met je langslopen. En dan vooral let ik op de iets minder bekende bands en ook veel aandacht voor de Nederlandse inbreng.

Verder sta ik stil bij het jaar 1987. Ik wissel de nieuwe nummers wat af, met oude krakers uit dat jaar. Ik zag een challenge voorbijkomen om je favorite albums uit het jaar te benoemen waarin je 18 werd. Normaal gesproken ben ik niet zo van dit soort challenge achtige dingen, maar deze leek mij nog wel aardig.

Deze week deel 1. Volgende week deel 2.

Enjoy!!

Beste albums Q1 Deel 1

Overzicht Zweedse Black Metal (DEEL 2)

Uitgezonden door 130dB op 28-03-2020

Hier het tweede deel over de Zweedse Black Metal. En ook in deze aflevering stammen alle nummers uit de jaren 90.

Je hoort fantastische bands als Naglfar, Setherial, Sacramentum, Ancient Wisdom, Bewitched, Dawn en nog veel meer. Geniet ervan!

Tot volgende week!!

Zweedse Black Metal Deel 2

Overzicht Zweedse Black Metal (DEEL 1)

Uitgezonden door 130dB op 20-03-2020

Wat hebben die Zweden toch een fantastische Metal gemaakt. Heavy Metal in de jaren 80, Death Metal beginnend in de jaren 90 en natuurlijk Black Metal. 

In een 4 tal delen wil ik een overzicht maken van interessante bands/albums die door de jaren heen zijn uitgekomen. En in dit deel begin ik in de jaren 90. 

Binnenkort komen de andere delen. Enjoy!

Zweedse Black Metal Deel 1

Variatie Troef (DEEL 2)

Uitgezonden door 130dB op 19-02-2020

Het tweede uur met oa de de eerste demo van Exodus, Judas Priest, solo project van Biff Byford, vette Death en Black Metal tracks. Variatie troef dus.

Dank voor het luisteren en tot volgende week!!

Variatie troef Deel 2

Variatie Troef (DEEL 1)

Uitgezonden door 130dB op 19-02-2020

Een bewogen week. Ik heb besloten om alle 130dB afleveringen van de bekende streamingdiensten af te halen. De auteursrechten schijnen toch niet geborgen te zijn. Om juridisch gezeur te voorkomen, was dit de enige juiste beslissing. En vervolgens heb ik Mixcloud snel ingericht. De enige plek waar ik mijn podcasts met veel muziek, legaal kan neerzetten. 

Dus de Metal Top 40 is er vorige week helemaal bij ingeschoten. Mijn doel is omdat wel weer op te pakken. 

Deze week is variatie troef! Van demo’s, naar Black Metal, progressief, oud&nieuw en een ballad. Alles zit er wel in. 

Tof dat je 130dB (weer) hebt gevonden! En tot volgende week.

Variatie troef Deel 1

Grensverleggend (DEEL 2)

Uitgezonden door 130dB op 12-02-2020

Het tweede deel van grensverleggende bands.

We zetten er een aantal op een rij.

Grensverleggend Deel 2

Grensverleggend (DEEL 1)

Uitgezonden door 130dB op 12-02-2020

Bands die niet enkel willen volgen, maar hun eigen pad creƫren. Die albums uitbrengen die anderen weer inspireren. En soms jaren later pas worden gewaardeerd om hun vernieuwde drang.

We zetten er een aantal op een rij.

Grensverleggend Deel 1

De vetste Nederlandse Metal albums van 2019 (DEEL 2)

Uitgezonden door 130dB op 22-01-2020

Het tweede uur met toffe Nederlandse Metal albums uit 2019. 

Enjoy!

Nederlandse Metal albums 2019 Deel 2

De vetste Nederlandse Metal Albums van 2019 (DEEL 1)

Uitgezonden door 130dB op 22-01-2020

Deze week sta ik stil bij de tofste Nederlandse albums die het afgelopen jaar zijn uitgekomen. Waarschijnlijk hoor je een boel bands voorbij komen, waar je nog nooit van gehoord hebt. Kurb Saatus bijvoorbeeld. Een band die al vanaf ’94 actief is. Nou ja actief, ze hebben in 2019 hun debuutalbum uitgebracht. Ze hebben er in ieder geval genoeg tijd voor genomen om er over na te denken. En het is een mooi album geworden! En zo komen er wel meer bands voorbij, die je wellicht niet zult kennen, maar wel de moeite waard zijn.

Daarnaast hebben we nog een nieuw nummer van God Dethroned die in februari met een nieuw album komen aanzetten. En wat nieuwe nummers van niet Nederlandse bands zoals de nieuwe van King Diamond, Demons & Wizards en Ozzy.

Tot volgende week!

Nederlandse Metal albums 2019 Deel 1

De beste Metal Albums van 2019 (DEEL 2)

Uitgezonden door 130dB op 15-01-2020

Het tweede uur, met nog meer albums uit 2019 die meer dan de moeite waard zijn.

Luister zelf maar.

De beste Metal albums van 2019 Deel 2

2020

De beste Metal Albums van 2019 (DEEL 1)

Uitgezonden door 130dB op 15-01-2020

Het nieuwe jaar is begonnen! Wat het derde seizoen van 130dB betekent. Een nieuw seizoen, met een aantal aanpassingen. Het bestuur van mijn radio omroep zijn door 130dB zware Metalfielen geworden. Vanwege het succes, smeekte ze me op hun blote knieƫn of ik met mijn radioprogramma alsjeblieft van 1 uur naar 2 uur zendtijd wilde gaan. Nu lijkt dat wel tof, maar hoeveel meer werk haal ik mij op de hals?

Om te beginnen heb ik mijn werkwijze wat aangepast. Mijn commentaar komt dit keer niet van papier waar altijd enige voorbereiding in zat. Nu probeer ik het spontaan te doen. Ter plekke, on the spot. Dat is best nog wel lastig. De hoeveelheid “eeeeuh’s” zijn niet van de lucht. En bij elk nummer zeg ik dat het een “prachtig” of “mooi” nummer is. Je valt snel in herhaling, kom ik nu achter. Maar goed. Ik wil het toch zo even proberen de komende maanden. Even kijken of het wat opknapt. Hopelijk heb je even geduld. Ik ga mijn best doen!

De beste Metal albums van 2019 Deel 1

#2020