Playlist 130dB uitzending 12

Playlist 130dB uitzending 12

Uitzending 12, 27 maart 2019

Deze week heeft 130dB een interview gedaan met John Gallagher, de bassist/vocalist van de NWOBHM/speed metal band Raven. Hij vertelt dat ze ooit opgetreden hebben voor een kudde Hells Angels die 4 maal Born to be Wild eiste. Hoe dat afliep, kan je deze week lezen op de site van 130dB. Raven had in 1980 nog maar één single uit. Ozzy Osbourne, die net uit Black Sabbath was gezet en zijn eigen band was begonnen, hoorde die single bij de John Peel radio Show. Hij was daar zo onder de indruk van, dat ze mee mochten op de Blizzard of Ozz tour. Die bewuste single draaien we. 
Verder een rockband uit Rusland die begin jaren ’80 verboden werd door de toenmalige communistische regering. De band werd een paar jaar later toch weer opgericht en besloot onvervalste speed metal te gaan maken. Wellicht kneep de toenmalige nieuwe president Gorbatsjov, vast een fervent metal liefhebber, een oogje dicht. De lef werd in ieder geval beloond met een album. Een jaar voordat de muur viel, brachten zij een vette plaat uit. Een mooie Classic van de Week leek ons.

Verder de nieuwe singel van Death Angel en de Nederlandse oer heavy metal band Burning. Voor de laatste keer de Album van de Maand maart. En vette metal geluiden van een Amersfoortse band die net hun nieuwe album uit hebben.

Veel plezier en tot volgende week!

Luister de uitzending terug als podcast:

UitzendingInhoud▶️ Apple▶️ Spotify▶️ Anchor▶️ Mixcloud
1250% Nieuw en 50% Oud! En de oplossing van de Metalquiz.Apple AnchorMixcloud

Playlist uitzending 12

 BandSong▶️ ListenBuy
MegadethDystopiaBurningBuried
SlayerHell AwaitsALBUM VAN DE MAAND:
Rotting Christ
Fire God and FearRavenDon't Need Your Money


BloodphemyL'Uomo Delinquente

Death AngelHumanicideCLASSIC VAN DE WEEK:
Kruiz
Knight of the Road

DeathWithout Judgement


NusquamaMet Gif Doordrenkt