Playlist 130dB uitzending 16

Playlist 130dB uitzending 16

Podcast 130dB afgelopen week

UitzendingDatumInhoud▶️ Apple▶️ Spotify▶️ Anchor▶️ Mixcloud
1617 april 201930% New and 70% OldApple AnchorMixcloud

Uitzending 16, 24 april 2019

Vooral veel oud werk en wat minder nieuw. De band die vandaag precies 30 jaar geleden hun debuutalbum uitbrachten, maakte de smerigste, vetste en obsceenste Death Metal ooit. Niemand klinkt méér Death Metal dan deze band. Elke zichzelf respecterende Death Metal liefhebber, moet dit album in z’n kast hebben staan. Absoluut verplichte kost!!! Dit album verdient zonder enige twijfel de titel “Classic van de Week”. En dus draaien we er een nummer van.
James Hetfield wilde zo ongeveer voor Master of Puppets, van het zingen af. Hij wilde zich concentreren op het gitaarspel. En hij had iemand in gedachten die hem zou kunnen vervangen. Maar de persoon weigerde. Die zal er later nog weleens over hebben nagedacht. Hoe zou dat hebben geklonken? Bij het 30 jarige jubileum van Metallica, mocht deze zanger op het podium komen. Hij zong met Metallica “The Four Horsemen”.
David Vincent, ex Morbid Angel, heeft een nieuwe band met voormalige leden van Mayhem en Cryptopsy. Ze hebben echt een goede Death Metal album gemaakt. Luister naar een track.
Verder natuurlijk het Album van de maand. Voor de laatste keer het april album. En nog veel meer. Luister en je bent weer bij.

Volgende week beginnen we met de NWOBHM Top 50!

Tot volgende week.

Playlist uitzending 16

 BandAlbum▶️ ListenBuy
Old Man's ChildSoul Possessed

MetallicaThe Four Horsemen
AdamantisThundermark

ALBUM VAN DE MAAND:
In Flames
VoicesSavageLet it LooseDissectionWhere Dead Angels Lie
VltimasLast Ones Alive Win Nothing

CLASSIC VAN DE WEEK:
Autopsy
DisembowelAgent Steel144.000 Gone

Keep of KalessinCrown of the Kings