Paradise Lost

Paradise Lost

Deze aflevering (27-02-2019) zetten we een band centraal. Namelijk PARADISE LOST! Een band die vaker van stijl veranderde, dan jij van onderbroek. Ik waardeer de drang naar vernieuwing, maar soms vraagt dat wel veel van je flexibiliteit. Ook hier. We schommelen van Death/Doom naar elektronische “rock”pop en weer terug. Vooral dat laatste is prettig. Hopelijk schommelt de band in 2019 als het nieuwe album uitkomt, weer volledig terug naar de beginpositie.

Zelf kan ik de muziek van The Sisters of Mercy, The Cure en Depeche Mode flink waarderen. Bronnen waar deze band in hun carrière veelvuldig uit putte. En dat zal de reden zijn dat ik hun drang naar vernieuwing als enige denk ik, redelijk kon bijbenen. Maar ook het “dieptepunt’ van hun vernieuwingsdrang, het album “Host” schoot bij mij destijds in het verkeerde keelgat. Nu ze weer op de weg terug zijn, vergeef ik het ze. Ik kan zelfs een klein beetje, voorzichtig mee neuriën met enkele nummers van dat album.

Wil je weten waarom ze Doom metal gingen spelen (de reden zal je verrassen)? Waarom meestergitarist Randy Rhoads in hun verhaal voorbij komt? En welk boek voor Dummy’s de eerste producer op z’n schoot had? Luister dan naar de uitzending.